Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Ябълкови палачинки»Бързи и различни палачинки

Бързи и различни палачинки

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Бързи и различни палачинки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Различни или не, тези питки ще бъдат изядени без жал и остатък"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. (голяма)
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • захар - 2 1/2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - една щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълката.

Разбийте яйцето със захарта. Прибавете киселото мляко, в което сте разтворили содата. Объркайте с вилица.

Добавете и ябълката, смлените орехи и щипката канела. Накрая добавете брашното. Разбъркайте.

Сгорещете олио (5 с.л.) в тиган за палачинки. Гребвайте със супена лъжица и поставяйте в тигана. Разстелете сместа във формата на малка палачинка.

Като почервенее, обърнете от другата страна. Поставяйте готовите палачинки върху готварска хартия да се отцедят от мазнината и след това прехвърлете в чиния за сервиране. Поднесете с мед.

Рецептата е от кулинарния блог Добър апетит с Пейч, като към нея съм добавила орехи, защото се връзват прекрасно с ябълките.

У дома е любима закуска на децата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: