Начин на приготвяне
Месото се нарязва на по-едри парчета, защото при варене се смаляват. Слагат се в тенджера под налягане, заедно с 1 с.л. сол и вода 2 пръста над месото. Оставя се да се свари за 1 час.
Лукът, чушката и морковът се нарязват на ситно и се запържват. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. В дълбока тава се слагат картофите, запръжката от зеленчуците и месото.
Бульонът от варенето на месо се прецежда и се сипва в тавата. В малък съд се слагат 2 с.л. олио и червеният пипер. Затопля се олиото, за да се разтвори червеният пипер. Изсипва се в тавата.
Слагат се подправките - черен пипер, джоджен. При необходимост се слага още сол.
Пече се на 250 градуса за около 40 мин. Когато картофите са почти готови, се прибавя сокът от домати.
Брашното се разтваря в съвсем малко вода и се прибавя също в тавата.
Разбърква се добре. Общото време за печене е около 1 час.