Яхния с месо от овца

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Яхния с месо от овца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Ароматна селска яхния с овче месо - приятна изненада за почитателите на селските гозби"

Необходими Продукти

  • месо - 500 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • джоджен - 7 - 8 листа
  • брашно - 3 с.л.
  • домати - 100 мл от шише
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-едри парчета, защото при варене се смаляват. Слагат се в тенджера под налягане, заедно с 1 с.л. сол и вода 2 пръста над месото. Оставя се да се свари за 1 час.

Лукът, чушката и морковът се нарязват на ситно и се запържват. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. В дълбока тава се слагат картофите, запръжката от зеленчуците и месото.

Бульонът от варенето на месо се прецежда и се сипва в тавата. В малък съд се слагат 2 с.л. олио и червеният пипер. Затопля се олиото, за да се разтвори червеният пипер. Изсипва се в тавата.

Слагат се подправките - черен пипер, джоджен. При необходимост се слага още сол.

Пече се на 250 градуса за около 40 мин. Когато картофите са почти готови, се прибавя сокът от домати.

Брашното се разтваря в съвсем малко вода и се прибавя също в тавата.

Разбърква се добре. Общото време за печене е около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: