Начин на приготвяне
Лука се реже на ситно и заедно с половината олио се слагат в дълбок тиган. Нарязват месото на кубчета (ситни) и го запържвате заедно с лука, като добавите и подправките.
След като сте запържили всичко, добавяте ориза и запържвате още малко.
Махат сместа от котлона и чакате да изстине, като през това време си подготвят зелевите листа, в които ще завиете сармите.
Започвате да навивате, като в една сарма слагате по 1 супена лъжица от плънката и редките в гювеч.
Между всеки ред в гювеча слагате олио или свинска мас. След като сте подредили сармите, наливат вода и зелев сок, ако ви е останал от зелето.
Печете 3 часа на 150 градуса.
След готовността на сармите правите плънката, като добавяте от горещия сос на сармите към яйцата, брашното и киселото мляко.
Заливат сармите и затваряте гювеча, за да се изпече заливката.