Начин на приготвяне
Първо макароните се запичат в загрята фурна 180°C, да добият приятен златист цвят. В тенджерка се загрява вода с лъжичка сол, когато заври, сипваме пастата и варим за 8 минути до готовност.
Отцежда се, изплакваме със студена вода и оставяме в купа. В тиган се загрява олиото, запържва се нарязан ситно лук, скилидка чесън и целина.
Бульонът се разтваря в 1 литър гореща вода, като се разбърква добре. Сипва се 1 черпак в тигана, добавя се миксът от грах и моркови, нарязани на кубчета.
След минута се добавя доматено пюре и червеният пипер, разбърква се и сипваме зеленчуците в тенджерката с бульона.
Добавят се отцедените макарони и подправяме със сол, черен пипер и нарязан магданоз.
След 2-3 минути е готово, колкото да се обединят вкусовете.
Сервираме супата от макарони с настъргано краве сирене.
Чудесна е на вкус и е диетична!
Диетичната супа с макарони е готова.