Сарми с дреболии

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Сарми с дреболии
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Сарми с пилешки дреболии - и вие ли тръпнете да ги опитате"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - листа според желания брой и вид на сармите
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пилешки дробчета - 400 - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • олио - около 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • сок от киселото зеле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата бланшираме за няколко минути - по желание може да добави и други карантийки.

В тиган поставяме олио и към него прибавяме глава ситно нарязан кромид лук и чаша ориз.

Добавяме червен пипер, черен пипер, чубрица, сол и малко от бульона.

Така оставяме на котлона самия ориз, за да може да поеме течността.

Нарязваме дробчетата и започваме да навиваме самите сарми.

Вземаме лист от зелето, което сме си оформели, поставяме част от ориза и част от дробчетата и завиваме.

Сармите подреждаме плътно в съд, заливаме със зелевия сок и част вода и поставяме във фурната, като отгоре поставяме капак или фолио.

Печем до готовност.

Сармите с дреболии са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: