Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и топено сирене в йенска тенджера

Свински пържоли с гъби и топено сирене в йенска тенджера

Свински пържоли с гъби и топено сирене в йенска тенджера
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Отсега предвкусваме, че трябва да се готвим за истински кулинарен празник"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
  • печурки - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • бяло вино - 100 г
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на кръгчета лука. В йенски съд нареждаме лука най-отдолу.

Отгоре подреждаме свинските пържоли, като овкусяваме със сол и черен пипер.

Топеното сирене нареждаме върху пържолите, а отгоре - гъбите, почистени и нарязани на тънки филийки.

Поръсваме с нарязан на ситно магданоз, заливаме с бялото вино, а след това и разтопеното масло.

Захлупваме с капака и поставяме във фурната да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли да се направи и с пилешки пържолки?
13.02.2023 22:15
1
2
Покажи всички подкоментари