Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Телешка шкембе чорба с варена застройка

Телешка шкембе чорба с варена застройка

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Телешка шкембе чорба с варена застройка
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Възможно ли е да се влюбиш в повече от едно шкембе - този философски въпрос ни измъчва от известно време насам"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 500 г
  • прясно мляко - 600 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер - едро смлян
  • брашно - 2 с.л
  • чесън - 4 скилидки
  • оцет
  • олио - или масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе почиствате много добре, измивате и слагате да се вари. Може да го сварите в тенджера под налягане, става по-бързо.

Когато е готово и хубаво сварено, го нарежете на тънки ивички или кубчета.

Разбийте яйцата със киселото и прясното мляко. Загрейте олио или масло и запържете брашното, на тънка струйка прибавете млечната смес и бульона като бъркате постоянно.

Добавете свареното шкембе и оставете за минута да клокне.

Направете запръжка от олио с червен пипер и добавяйте преди сервиране.

Овкусявате шкембе чорбата със счукан чесън с оцет и едро смлян лют пипер.

Телешката шкембе чорба с варена застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра!
17.02.2023 22:18