Сочни кюфтета по македонски

28/03/2018
"Може и да не гърмите с пушката като истински комита, но не може да не опитате нашите сочни македонски кюфтета "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 718
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най добре да се приготвят от месо - телешко и свинско, смляно в машинка за кайма. В купа се смесват двата вида смляно месо. Омесват се със ситно нарязан лук и бекон.

Прибавят се подправките и се овкусява на вкус, ако има нужда с още малко сол и по желание с люта чушка.

Сипва се газираната вода и омесването продължава.

Купата се покрива със стреч фолио и оставяме в хладилника да поеме ароматите за час-два.

Взема се топче кайма и с мокри ръце се оформят кюфтетата. Може да се пържат в загрято олио в тиган на котлона или да се пекат на загрята скара - вие си избирате.

Сервираме с гарнитура от пържени картофки и пресни зеленчуци.

Много сочни и вкусни.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар