Цяло агне печено във фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Цяло агне печено във фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
10
"Трябва ви голяма фурна, пресно агънце и много мерак"

Необходими Продукти

  • цяло агне 10 - 12 кг ( или плешка)
  • подправки
  • черен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 1 - 2 ч.ч. или вода за печенето
  • мащерка - 1 с.л.
  • олио - 100 - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се слага в голяма тава и се овкусява с подправките, слага се бира или вода, може и по малко от двете, полива се навсякъде с олиото.

Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 220 градуса около половин час, после на 170 градуса, докато месото се отдели от кокала.

Фолиото се маха и се допича до хрупкава коричка около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: