Мраморен Кекс с Ябълки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
02/04/2018
"Грехота е да поднесете кафето така, като може да приготвите лесно ароматен мраморен кекс с ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 214
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото и разбъркайте хубаво.

Сипете содата в киселото мляко и оставете да шупне. Добавете киселото мляко в сместа и отново разбъркайте хубаво.

Почистете, обелете и настържете ябълката.

Смесете бакпулвера с брашното и го пресейте. Добавете брашното към сместа и разбъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. Добавете какаото в едната част, а ябълката - в другата част.

Във форма за кекс, предварително намаслена и посипана с брашно, сипете от бялата смес. Отгоре изсипете кафявата и отново бялата.

Може с клечка да разбъркате леко, за да се прелеят пластовете.

Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 45 мин.

Проверете кекса с клечка за зъби за готовност. Извадете и оставете да изстине.

При готовност извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Svetozar Simov
Svetozar Simov
25.01.2019 01:53
Стана много добре, само какаото ми се стори повечко ( и респективно захарта недостатъчна, но това е лично мнение, понеже обичам да ми е доста сладко). СЛадкиша е с умерена сладост. При мен 30те грама какао направиха сместа доста гъста.
1
0
rosicapi
rosicapi
01.09.2018 15:14
Изглежда много вкусен
0
0