Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Артишок със синьо сирене и чесън

Артишок със синьо сирене и чесън

Артишок със синьо сирене и чесън
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Нещо по-изискано за нашите приятели, които знаят как да се наслаждават на живота с пълни шепи"

Необходими Продукти

  • артишок - 1 глава
  • синьо сирене - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • вино - 200 мл
  • оцет - 2 с.л. винен
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете артишока от листата, срежете през средата на две парчета и ги поставете в тенджера с вряща солена вода. Гответе за 10 минути, след което незабавно отцедете от водата.

Загрейте фурната до 160 градуса.

В подходяща тавичка подредете артишока, поръсете с нарязаните скилидки чесън. Сложете по парченце от синьото сирене и лимон.

Смесете зехтина, бялото вино и оцета. Добавете течността в тавичката. Покрийте с фолио и печете за около час на 160 градуса.

Поръсете с магданоз.

Артишокът става вкусен, когато е сготвен с повече билки - дафинов лист, мащерка и др.

Въздържах се от употребата им заради аромата на синьото сирене, чесъна и лимона.

Артишокът със синьо сирене и чесън е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: