Печени кюфтета с пресен зелен лук

ЗорицаЗорица
Гуру
955
263
3058
5
02/04/2018
"Докторът каза да наблегнем на зеленчуците, затова сложихме пресен зелен лук на любимите си кюфтета "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 513
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол, черен пипер и кимион на вкус. Добавя се бирата, ситно нарязаните пресен зелен лук, чесън, магданоз и люта чушка. Омесва се хубаво и се оставя на хладно за час.

С леко намокрени ръце се оформят кюфтенца и се изпичат върху добре загрята и намаслена със сланина скара.

Около кюфтета се подрежда и нарязания на кръгчета кромид лук.

Пекат се до получаването на хубав апетитен загар и се обръщат и от другата страна.

Кюфтетата се поднасят горещи, гарнирани с лист свежа маруля, изпечени кръгчета кромид лук, ситно накълцан пресен зелен лук и резенчета домати.

И задължително в компанията на студена халба бира.

Добър апетити наздраве!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар