Начин на приготвяне
Почистваме пилешките сърчица от аортата, разрязваме през средата, наливаме в съд вода и ги пускаме в нея.
Изливаме водата и наливаме нова и така няколко пъти, докато се изплакнат добре. Накрая изплакваме хубаво и отцеждаме от водата сърцата.
Прехвърляме ги в намаслена йенска тенджера с капак, добавяме съвсем малко сол, черен пипер, накълцания на ситно чесън и кромид лук, сушените зеленчуци (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка) и заливаме с бирата.
Отгоре нареждаме маслото.
Затваряме с капака и слагаме в студена фурна.
Печем в долната част на умерена фурна (180 - 200 градуса) с включен вентилатор за около 30 минути.
Сервираме мезето веднага с халба студена бира.
Пилешките Сърца в Йенска Тенджера са много вкусни!