Печено Агнешко в Пещ

Печено Агнешко в Пещ
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Безспорно най-вкусното агнешко е приготвеното на пещ, всякакви спорове са излишни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • ориз - 2 ч.ч.
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • розмарин - 2 клонки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарежете на големи порции, поръсете със сол, червен пипер и джоджен. Напръскайте с олио и с ръце хубаво натрийте месото. Оставете го така да постои около 2 часа.

Нарежете на ситно лука и джоджена, сипете олио в голяма тава и разбъркайте с подправките. Накъсайте клонки от розмарина и тях също поставете при лука.

Измийте ориза и го прибавете, хубаво разбъркайте, сипете вода до средата на тавата. Подредете и овкусените порции агнешко.

Покрийте тавата със капака и подлепете с тесто, което трябва да омесите от брашно и вода. Ако тавата ви няма капак можете да покриете тавата със алуминиево фолио.

Сложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите.

Печеното Агнешко в Пещ е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: