Начин на приготвяне
Агнешкото месо нарежете на големи порции, поръсете със сол, червен пипер и джоджен. Напръскайте с олио и с ръце хубаво натрийте месото. Оставете го така да постои около 2 часа.
Нарежете на ситно лука и джоджена, сипете олио в голяма тава и разбъркайте с подправките. Накъсайте клонки от розмарина и тях също поставете при лука.
Измийте ориза и го прибавете, хубаво разбъркайте, сипете вода до средата на тавата. Подредете и овкусените порции агнешко.
Покрийте тавата със капака и подлепете с тесто, което трябва да омесите от брашно и вода. Ако тавата ви няма капак можете да покриете тавата със алуминиево фолио.
Сложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите.
Печеното Агнешко в Пещ е готова.