Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Многолистни Сладки Кифлички

Многолистни Сладки Кифлички

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Многолистни Сладки Кифлички
Снимка: Нина Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
15
"Преброихте ли листата или да ви почерпим с още една кифличка"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 550 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 25 г
  • топла вода - 150 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр. за намазване на кифличките
  • сладко - по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно с топлата вода смесете и бъркайте докато маята е напълно разтворена. След това добавете 2 ч.л. захар и 1 с.л. брашно и разбъркайте отново.

Докато сместа шупне, пригответе останалите продукти за тестото. Вземете подходяща купа и сипете брашното, яйцето, киселото мляко, олиото и 1 ч.л. сол. Разбъркайте добре с дървената лъжица, за да се смесят продуктите. Накрая прибавете сместа с маята, която вече трябва да е шупнала.

Поръсете удобно за вас място с малко брашно и замесете меко тесто от получената смес. Разделете я на 14 топчета с еднакъв размер. Всяко топче разточете като палачинка с диаметър около една педя.

Подредете ги на купчета по 7 разточени кръгли палачинки. Между всяка от тях мажете с разтопено масло. Всяко от двете купчета разточете на голям кръг с дебелина 2-3 мм. Така ще получите страхотно многолистно тесто.

Нарежете разточеното тесто на триъгълничета с големина по Ваш избор.

В широкия край сложете половин чаена лъжичка сладко, локум или друга сладка плънка по ваш вкус.

Завийте всяка кифличка внимателно и подредете в подходяща тава за печене.

Намажете всяка кифличка с разбито яйце.

Пекат се на 170 градуса, докато порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: