Кавърма по Кюстендилски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
07/04/2018
"В търсене на кулинарни приключения отидохме чак до Кюстендил и не останахме с празна чиния "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 621
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • вино - 100 мл червено
  • вода - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Почистете и нарежете праза на кръгчета. Загрейте олиото в тенджера и задушете месото с малко вода.

Гответе около 10 мин и добавете черния и червения пипер, останалата вода и виното.

След около 30 мин добавете нарязания праз. След като месото и празът са омекнали прибавете дафиновия лист.

Изсипете ястието в тава и направете гнезда. Счупете по едно яйце във всяко гнездо. Запечете за около 10-15 мин във фурна загрята на 180°C.

Сервирайте ястието, като на всяка порция трябва да има по едно яйце.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Божилова
Много добра рецепта.Направих кавърмата с бяло вино и също се получи много добре.
0
0