Шоколадова торта тип Гараш

marcheva14marcheva14Новак259021
11/12/2012
"Страхотен десерт, който се приготвя без брашно и е смайващо вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 743
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата69
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, какаото, разбито с гореща вода на крем и рома. От тази смес се отделя 1 ч.ч. и се държи в хладилник.

В останалата смес се добавят мляните орехи и белтъка на сняг. В намазана форма се пече около 45 минути на 150 градуса.

Проверява се до суха клечка. Студена се маже с крема от хладилника. Отгоре може да се украси с филирани бадеми.

Рейтинг

5 11
4 9
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
митето
митето
02.04.2014 13:49
абсолютно точна! от20 години я правя по този начин и е превъзходна
3
1
тони
тони
06.07.2013 13:47
Ами, добави твоята рецепта за торта Гараш.....
Сподели това, което знаеш......аз за първи път чувам да се слага шипков мармелад.
1
0
СМГ
СМГ
05.07.2013 22:55
Това не е торта Гараш, а подигравка. За торта Гараш се използва шоколад, а не какао - и за крема и за заливката. Яйцата са двойно повече, отделно други захар и жълттъци за крема. Захарта за крема се прави на захарен сироп и той се сипва към жълтъците. Върху най-горния блат, преди заливката се маже тънко с мармалад от шипки.
0
6
ЕЕ
ЕЕ
16.03.2015 02:28
Да не си объркала рецептите. С мармалад се маже "Сахер" и не с шипков, а с кайсиев.
4
2
Някоя
Някоя
07.08.2014 18:31
СМГ дай твоята рецепта това ми е любимата торта и бих искала да знам как да си я направя сама.
3
0