Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави сусамени хлебчета с масло и сирене

Пухкави сусамени хлебчета с масло и сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пухкави сусамени хлебчета с масло и сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
24
"Душички, мамини - опитайте най-пухкавите сусамени хлебчета с масло и сирене"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 в.ч. + 2 с.л. хладко
  • минерална вода - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • яйца - 2 бр. (жълтъците са за намазване на питките)
  • мая - 11 г суха
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • брашно - 1 кг
  • масло - 100 г меко
  • сирене - 100 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 2 в.ч. прясно мляко. След това се добавят минералната вода, олио, захар и сол. Разбъркват се, докато солта и захарта се разтопят, след което се добавят и отделените белтъци.

Рендосва се и сиренето и отново се разбъркват. Брашното се добавя постепенно и по малко и се омесва меко и леко залепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за 1 час.

От втасалото вече тесто се откъсват топки малко по-големи от орех. Във всяка топка се слага по малко масло и се оформят на фитил.

Комбинират се по два фитила, които се завъртат на плитка като краищата им се залепват здраво.

Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбитите жълтъци с 2 с.л. прясно мляко, поръсват се със сусам и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: