Пухкави сусамени хлебчета с масло и сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
07/04/2018
"Душички, мамини - опитайте най-пухкавите сусамени хлебчета с масло и сирене "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции24
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 2 в.ч. прясно мляко. След това се добавят минералната вода, олио, захар и сол. Разбъркват се, докато солта и захарта се разтопят, след което се добавят и отделените белтъци.

Рендосва се и сиренето и отново се разбъркват. Брашното се добавя постепенно и по малко и се омесва меко и леко залепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя при стайна температура да втаса за 1 час.

От втасалото вече тесто се откъсват топки малко по-големи от орех. Във всяка топка се слага по малко масло и се оформят на фитил.

Комбинират се по два фитила, които се завъртат на плитка като краищата им се залепват здраво.

Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбитите жълтъци с 2 с.л. прясно мляко, поръсват се със сусам и се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар