Начин на приготвяне
Предварително сварете ориза за около 20 мин. Не трябва да е съвсем готов.
Отцедете и оставете да изстине. Сварете и пилешкото месо и нарежете на малки парченца. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона и чукнете двете яйца. Бъркайте докато се пържат, докато станат на малки парченца.
Добавете зеленчуците и пържете, като разбърквате периодично за около 10 мин. Добавете пилешкото месо и ориза и хубаво разбъркайте.
Гответе още около 10 минути и сипете соевия сос, овкусете със сол, но не прекалявайте тъй като соевия сос е солен.
След около 5 минути отстранете пържения ориз от котлона. Сервирайте, като декорирате с пресен лук, нарязан на ромбчета.
Китайският Ориз с Пилешко Месо е готов.