Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито в дълбока купа и правим кладенче посредата му. Вътре слагаме яйцето, олиото, щипка сол и щипка захар.
Във водата размиваме маята и му добавяме 2 с.л. брашно и разбъркваме да стане кашичка. В киселото мляко слагаме содата да шупне. Добавяме и тях в кладенчето.
Нарязваме на ситно топеното сиренце. Натрошаваме саламурено бяло сирене и го слагаме вътре заедно с топеното сирене. Замесваме от всички продукти меко тесто. Оформяме го на топка.
Оставяме тестото да си почине за 20 мин. От тестото оформяме 7 топки.
Оформяме топките с намазнени ръце. В тава, покрита с хартия за печене, нареждаме на разстояние закуските.
Печем в загрята на 180 градуса фурна. Към края на печенето ръсим с кашкавала и допичаме.
Да ви е сладко!
Хапваме с айран.