Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Помещението, в което ще се работи, да е затоплено.
Продуктите за плънката се варят в подходящ съд до еднородна кремообразна смес.
Маята се разтваря в хладкото мляко с 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно и се оставя на топло да шупне, за около 10 минути.
В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слагат разбитите леко две яйца и белтъкът на третото, захарта, разтопеното краве масло, ванилиите и лимоновата кора и прибавяйки шупналата мая се замесва меко тесто.
Готовото тесто се оставя да втаса на топло до двойно увеличаване на обема му.
Втасалото тесто се взема с намаслени ръце и върху намаслен плот се разстила на кора. Отгоре се намазва с плънката и се навива на руло.
Оформеното руло се слага във форма покрита с хартия за печене, която е леко намазана с олио или краве масло.
Остава се да втаса за втори път.
Намазва се с отделения жълтък, разбит с олиото и се поръсва обилно със захар. По желание може да се поръси и с филирани бадеми.
Пече се в предварително загрята на 180°C фурна (макар че това е относително - зависи от особеностите на фурната) до готовност. Проверява се с клечка. Ако се зачерви много, а не е готово, се покрива с алуминиево фолио или хартия за печене.
Изпеченото руло се изважда от формата и се поставя върху скара да изстине.
Да ви е сладко!