Начин на приготвяне
Омазнете хубаво със зехтин агнешките котлети и ги овкусете със сол и черен пипер.
Подредете ги в тава върху хартия за печене на един слой. Печенето зависи от дебелината.
Запечете в загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.
Междувременно нарежете билките наситно. Сипете ги в купичка. Добавете 2 с.л. зехтин, 3 с.л. горчица и настърганата лимонова кора. Разбъркайте хубаво.
След като изтекат 15 минути печене, намажете със сместа от горчица и билки.
Печете още 15 мин. Моите котлети бяха двойни, затова и удвоих времето за печене.
При по-тънки котлети времето се намалява. Сервирайте с качамак или гарнитура по избор.
Агнешките котлети с горчица и билки са много вкусни.