Начин на приготвяне
Направете смес от сухите подправки. Почистете и нарежете гъбите на парченца.
Загрейте олиото в дълбок тиган. Запържете парчетата агнешко от всички страни.
Извадете месото и го поръсете със сместа от сухите съставки. Подредете парчетата в гювеч и добавете 1 ч.ч. вода.
Печете във фурна на 200 градуса за около 1 час. В тигана от запърженото агнешко добавете гъбите.
Пържете около 10 минути и добавете брашното. Разбъркайте хубаво и след около 2 минути добавете бялото вино и бульона.
Отново разбъркайте хубаво и оставете соса да къкри до сгъстяване или около 10-15 минути.
Добавете соса в гювеча при месото и печете още около 1 час.
Агнешкото с Гъби в Гювеч е много вкусно.