Агнешко с Лапад и Зелен лук

08/04/2018
"Вкусът на това агнешко със свеж лапад и зелен лук е несравним "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 267
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва на едри порции. В купа се смесва олио, сол, черен и червен пипер, ситно нарязан пресен джоджен и розмарин. Разбърква се добре и месото се намазва от всички страни.

Почиства се лападът, бланшира се за минута-две да промени леко цвета си и отцеждаме добре. Нарязва се и смесваме с нарязан пресен зелен лук, магданоз и китка пресен джоджен.

Получената смес сипваме в голяма тава на дъното, отгоре се нарежда агнешкото месо и наливаме около 2 ч. ч. вода, да достига малко под месото. Завива се отгоре с алуминиево фолио.

Печем на 200 градуса около 30 минути, намалява се на 170 градуса печем още 1 час и половина, изважда се, сваляме фолиото и запичаме още половин час за хрупкава коричка.

Сервираме с клонче пресен джоджен и чаша вино.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар