Агнешки врат с ориз на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
09/04/2018
"Опитайте нашето предложение и ще разберете, че вратът всъщност е най-вкусната част на агнето "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 511
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки врат - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 6 стръка пресен
  • универсална подправка - 1 с.л. подправка за агнешко
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкия врат на отделни порции и поръсете с подправката за агнешко и червен пипер.

Полейте с малко олио и хубаво натрийте месото, покрийте във стреч фолио и оставете да се овкусява.

Нарежете лука и джоджена на ситно и измийте ориза. Сипете лука в тава, поръсете счервен пипер, черен пипер и малко сол.

Разбъркайте и добавете ориза, налейте вода 3 ч.чаши и поставете агнешкия врат.

Покрийте тавата със фолио и печете във фурна на 180 градуса за около час и половина.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар