Начин на приготвяне
Сварете яйчицата за 4-5 минути, охладете и обелете. Загрейте зехтина, когато се нагорещи го отстранете от огъня и пуснете вътре нарязаните скилидки чесън, черния пипер, карамфила, дафиновия лист, магданоз и сол.
Поради все още високата температура на зехтина, те веднага ще започнат да се пържат за кратко и ще пуснат аромата си. Оставете маринатата да се охлади, разбъркайте оцета в нея и сложете яйцата за да се мариноват за няколко часа, най-добре за една нощ.
В купа нарежете краставицата и доматите, разбъркайте със салатените листа (ако са големи ги накъсайте), спанака и руколата. Залейте с част от ароматния зехтин от маринатата, посолете, сложете ядките и семената и доовкусете с балсамовия оцет.
Отново разбъркайте и прехвърлете в салатена купа, в която ще сервирате. Отгоре натрошете или нарежете синьото сирене и целите или разполовени мариновани пъдпъдъчи яйца.
Страхотна комбинация и много вкусна и засищаща салата!
Добър апетит!