Лесен Плосък Турски Хляб

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
11/04/2018
"Лесно ще приготвите плосък турски хляб, трудно обаче ще му устоите "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 637
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното, добавяте млякото и солта и замесвате

тесто.

Прехвърляте тестото на плота, който е поръсен с брашно, и доомесвате

до получаване на гладко и леко твърдо брашно.

Оставяте тестото покрито за 15 мин, за да се отпусне леко.

След това правите топчета от него, колкото мандарина - около 6 бр топчета.

Всяко разточвате, като ръсите малко брашно.

В загрят тиган, поръсен с малко брашно, веднага поставяте разточена топка на тънко.

Печете, докато леко се надигне хлябът. Обръщате и от другата страна и запичате.

Така се правят и другите топчета тесто.

За намазване на плоския хляб разбърквате хубаво всички съставки и намазвате хлебчетата отгоре.

Поднасят се топли.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар