Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Плосък лучен хляб

Плосък лучен хляб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
31/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • сол - 1/2 ч.л
  • захар - 1/2 ч.л
  • зехтин - 1 с.л
  • готварска сметана - 200 мл
  • пушен бекон - 100 г
  • лук - 1 глава (малка)
  • краве масло - 50 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме. Загряваме млякото и смесваме със захарта и маята, като оставяме да шупне.

В брашното правим кладенче и млякото с маята изсипваме в него заедно със зехтина и солта.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 1 час.

После разточваме леко и слагаме в намазнена плоска тава. Оставяме да почине.

Лукът нарязваме на ситно, бекона – на кубчета. Запържваме в маслото до златисто. Наливаме сметаната, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставяме за кратко на огъня и след това премахваме и оставяме да се охлади.

Тази смес се разпределя върху тестото. Печем в загрята на 220°С фурна с вентилатор за 18-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: