Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Лесен Плосък Турски Хляб

Лесен Плосък Турски Хляб

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Лесен Плосък Турски Хляб
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Лесно ще приготвите плосък турски хляб, трудно обаче ще му устоите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч./250 мл/
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • за намазване
  • зехтин - 100 мл
  • сусам - 3 - 4 с.л.
  • мащерка - 2 с.л.
  • чили - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресявате брашното, добавяте млякото и солта и замесвате тесто.

Прехвърляте тестото на плота, който е поръсен с брашно, и доомесвате до получаване на гладко и леко твърдо брашно.

Оставяте тестото покрито за 15 минути, за да се отпусне леко.

След това правите топчета от него, колкото мандарина - около 6 топчета. Всяко разточвате, като ръсите малко брашно.

В загрят тиган, поръсен с малко брашно, веднага поставяте разточена топка на тънко.

Печете, докато леко се надигне хлябът. Обръщате и от другата страна и запичате.

Така се правят и другите топчета тесто.

За намазване на плоския хляб разбърквате хубаво всички съставки и намазвате хлебчетата отгоре.

Лесният Плосък Турски Хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: