Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч с ориз и пилешко в тенджера

Гювеч с ориз и пилешко в тенджера

Гювеч с ориз и пилешко в тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
25/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • гювеч - замразен микс зелен боб, грах, моркови, бамя
  • домати - 200 г консерва
  • олио - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете ориза за 20 минути, през това време се нарязва ситно обелена глава лук, пилешко месо без кожа се нарязва на едри хапки.

В тенджера се загрява олио, запържва се лук и пилешко месо да смени цвета си.

Добавя се отцеден ориз, да стане като стъклен, сипваме нарязани домати, червен пипер и наливаме топла вода около 1 литър.

Когато заври на умерен огън, прибавяме замразените зеленчуци и овкусяваме със сол, черен пипер и риган.

Разбърква се често, докато се свари оризът.

При нужда към гювеча с ориз се долива още малко вода. Сваля се от котлона и оставяме под капак.

Сервираме бабината гозба топла.

Този гювеч с ориз и пилешко в тенджера е също като славянски гювеч, но с пилешко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: