Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Салата с Великденски яйца и сос от жълтъци

Салата с Великденски яйца и сос от жълтъци

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Салата с Великденски яйца и сос от жълтъци
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Една страхотна идея как бързо да употребите останалите яйца от Великден"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • вода
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Останали са яйца от Великден, ето как може да ги употребите :) .

Обелвате сварените яйца и ги нарязвате всяко на по 6 парченца и ги нареждате в чиния.

За да приготвите соса от жълтъци, обирате около половината жълтъци (които са твърдо сварени) от яйцата и ги слагате в купичка като ги намачквате с вилица.

Към намачканите жълтъци прибавяте водичка (вие решавате колко, в зависимост колко рядък или гъст искате да бъде сосът), добавяте също олио, оцет и сол по Ваш вкус и разбърквате.

Готовият сос го изсипвате в чинията с нарязаните яйца.

Най-отгоре може да поръсите червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: