Гръцки питки с розмарин

13/04/2018
"Пустите му гърци, все ще те изненадат с нещо вкусно - за душата "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипва се брашното в тавичка и в средата се оформя кладенче. Налива се топла вода, добавя се сухата мая, зехтин, сол, захар и с вилица се разбърква добре.

Загребва се от брашното, да се получи гъста каша, накрая се измесва за кратко на средно меко тесто. Намазва се с мазнина, покриваме с фолио и оставяме 30 минути на топло да втаса.

Готовото тесто се разделя на две-три части и оформяме тънки питки според тавата, може кръгли или като елипса.

Поставят се върху хартия за печене, отгоре се намазват със зехтин и набождаме листенца пресен розмарин. Печем в загрята фурна 180°C около 20-25 минути.

Изваждат се от фурната, намазваме с масло и натриваме със скилидка чесън.

Сервираме топли, но са вкусни и студени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар