Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Гъбите се измиват добре и се нарязват на полумесеци, а лукът също се обелва и нарязва на много ситно.
Зеленчуците се поставят в съд, който е подходящ за микровълновата фурна, добавяме солта, маргаринът, зеленчуковият бульон - натрошен, дафиновият лист и черния пипер. Поставяме ги в микровълновата фурна да се задушат на 400 вата за 15 минути.
След това съдът се изважда и се наливат 5 ч.ч. вода и се добавя чубрицата.
Връщаме отново в микровълновата за досваряване за 15 минути на 400 вата.
След като вече се е сварила картофената супа, изваждаме я от микровълновата печка и я застройваме с жълтъка.
Бързата картофено-гъбена супа в микровълнова е готова.