Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Гъбки, пълнени с пъдпъдъчи яйца

Гъбки, пълнени с пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гъбки, пълнени с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Уникално предястие, с което ще очаровате всички гости - гарантирано"

Необходими Продукти

  • печурки - 5 бр. големи
  • пъдпъдъчи яйца - 5 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете гъбите, измийте ги за кратко под течаща вода, без да ги накисвате, за да не се напояват. Отстранете пънчетата, ще ни трябват само калпачетата.

Накълцайте на ситно чесъна и магданоза (без дръжките, а само листата) и смесете със 3 лъжици зехтин, лимоновия сок и малко сол.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън със лъжица зехтин и поставете печурките надупени с отворите надолу, да се запекат и хванат тъмно златист загар.

Обърнете ги и във всяка сложете по лъжичка от приготвената чеснова смес, чукнете в дупчиците по едно пъдпъдъче яйце и посолете леко.

Намалете огъня до умерен и захлупете пълнените гъби с капак за 1-2 минути.

Може да оставите жълтъците по-рохки или да допечете до желаната от вас степен.

Лесно, бързо и много ефектно предястие, което ще краси вашата трапеза!

Гъбките, пълнени с пъдпъдъчи яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: