Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пюрета»Грахово пюре с горчица

Грахово пюре с горчица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Грахово пюре с горчица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"На препечена филийка, като гарнитура или като вкусен дип - това трудно решение оставяме във ваши ръце, ние отговаряме само за рецептата"

Необходими Продукти

  • грах - 350 г замразен
  • авокадо - 1 бр.
  • горчица - 1 с.л. с връх, дижонска
  • магданоз - 10 листа
  • крема сирене - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр. сока
  • сол - на вкус
  • цедено кисело мляко - за гарниране
  • чия - семена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете граховите зърна според указанията на пакета или няколко минутки в повече от указаното време, за да станат съвършено меки.

Оставете да се охладят, както са си във водата от варенето, и чак тогава ги отцедете. Правим това, защото ако ги отцедите предварително, могат да се набръчкат и обвивката им да изсъхне. Така изстиването ще отнеме малко повече време, но си заслужава.

При отцедения грах сложете чесъна, магданоза, авокадото, горчицата, крема сиренето, сол на вкус, прясното мляко, зехтина и сока от един лимон.

Пасирайте до желана от вас консистенция.

Пюренцето става гъсто, затова ако искате, може да си го разредите с още малко прясно мляко.

Поднесете студено или на стайна температура като върху всяка порция поставите лъжичка цедено кисело мляко и поръсите с чия семенца за хрупкав завършек.

Това пюре е толкова вкусно, че ще се влюбите в него! Може да се хапва така или да се поднесе като дип или разядка в компания с препечени филийки.

Здравословно и леко!

Граховото пюре с горчица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: