Начин на приготвяне
Сварете граховите зърна според указанията на пакета или няколко минутки в повече от указаното време, за да станат съвършено меки.
Оставете да се охладят, както са си във водата от варенето, и чак тогава ги отцедете. Правим това, защото ако ги отцедите предварително, могат да се набръчкат и обвивката им да изсъхне. Така изстиването ще отнеме малко повече време, но си заслужава.
При отцедения грах сложете чесъна, магданоза, авокадото, горчицата, крема сиренето, сол на вкус, прясното мляко, зехтина и сока от един лимон.
Пасирайте до желана от вас консистенция.
Пюренцето става гъсто, затова ако искате, може да си го разредите с още малко прясно мляко.
Поднесете студено или на стайна температура като върху всяка порция поставите лъжичка цедено кисело мляко и поръсите с чия семенца за хрупкав завършек.
Това пюре е толкова вкусно, че ще се влюбите в него! Може да се хапва така или да се поднесе като дип или разядка в компания с препечени филийки.
Здравословно и леко!
Граховото пюре с горчица е готово.