Начин на приготвяне
Пилешкото месо се накълцва на дребно и се запържва в малко мазнина.
След като се зачерви, се прибавят почистените и нарязани на дребно лук, чесън, морков и гъби. След като омекнат се долива готов пилешки бульон.
Сосът се оставя да поври за около десет минути.
Бешамелът се приготвя, като в малка тенджерка се разтопява кравето масло, слага се брашното и се бърка за да не загори. На тънка струйка се налива от топлото прясно мляко. Бърка се , за да не се образуват бучици и докато се сгъсти. Сосът се овкусява със сол и индийско орехче.
На дъното на тавичка се слагат няколко лъжици от Бешамела, отгоре кори, върху тях сос от пилешко и гъби. Следва ред от трите вида кашкавал, а върху тях отново кори. Така се реди до изчерпване на продуктите.
Най-накрая се завършва с кори, бял сос и сирена.
Лазанята се пече във фурна загрята на 200 градуса до получаване на хубава, златиста коричка.