Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Домашно Вино от Къпини

Домашно Вино от Къпини

Домашно Вино от Къпини
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Това вино е толкова ароматно, че си струва да се наведете за всяка къпинка поотделно"

Необходими Продукти

  • къпини - 3 кг
  • захар - 1.7 кг
  • вода - 4.5 л.
  • мед - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели къпини. Отстранете плесенясалите и развалените. Залейте къпините с 3 л вода.

Намачкайте къпините на каша и ги оставете за около 3-4 дни на топло. Прецедете и отделете само течността.

Направете захарен сироп от захарта и меда с 1.5 л вода.

Смесете къпиновата течност със захарния сироп, присипете в стъклена бутилка и затворете здраво с капак. Оставете на топло за около 40 дни, за да ферментира.

Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.

Домашното Вино от Къпини е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: