Торта с яйчен крем

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач39873402
15/04/2018
"И шоколадовата торта не е лоша, но най ни е на сърце тази торта с лек яйчен крем "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 603
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото и прясното мляко.

Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавят се разбитите жълтъци и брашното, разтворено във водата. Вари се, докато се сгъсти.

Изпеченият блат се сиропира с подсладеното топло мляко.

Покрива се с крема.

Украсява се с ядките и нарязания шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар