Торта с яйчен крем

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Торта с яйчен крем
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 4
15/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 парчета
"И шоколадовата торта не е лоша, но най ни е на сърце тази торта с лек яйчен крем"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За сиропиране на блата
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 4 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 с л
  • жълтъци - 4 бр.
  • вода - 100 мл студена
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • За украсата
  • орехи - смлени
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се олиото и прясното мляко.

Накрая се добавя пресятото с бакпулвера брашно и ванилията.

Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.

Кремът се приготвя, като млякото се кипва със захарта. Добавят се разбитите жълтъци и брашното, разтворено във водата. Вари се, докато се сгъсти.

Изпеченият блат се сиропира с подсладеното топло мляко.

Покрива се с крема.

Украсява се с ядките и нарязания шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: