Телешки Медальони на Фурна

16/04/2018
"Не се сещаме за по-вкусна и лесна рецепта за телешко - а вие "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 581
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • телешки медальони - 2 бр. (80 - 90 г всеки)
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. равна, прясно смлян
  • розмарин - 1 малка клонка
  • едра сол - на вкус
  • чери домати - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре месото.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сгорещете на силен огън тиган с незалепващо покритие и със силиконова четка намажете дъното му с едната лъжичка от зехтина.

Запечатайте за секунди до лек загар медальоните и ги прехвърлете в тавичка. Поръсете от двете страни с черен пипер и розмарин и ги пъхнете във горещата фурна за около 10 минутки в зависимост от степента на изпичане, която предпочитате.

Предвид, че медальоните не са много дебели, не ги печете прекалено, за да не се пресушат. Препоръчвам след 6-тата минута да си ги погледнете и ако трябва, да допечете още малко.

Поднесете веднага с предпочитан от вас сос, чери домати, картофки или свежа салата.

Бързо, лесно и вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар