Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле на фурна с пържено месо

Кисело зеле на фурна с пържено месо

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Кисело зеле на фурна с пържено месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Пише кисело зеле с пържено месо, но се чете - уникално вкусна гозба, която никога няма да ни омръзне да ядем"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г
  • кисело зеле - 1 зелка или 2 буркана, ако е консервирано
  • сол - много малко
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва и се сварява за около 20-30 минути.

Докато зелето ври, месото се нарязва на малки парченца. Изпържва се в тиган с повечко мазнина, защото зелето поема доста.

Когато и двете неща са готови, зелето се прехвърля в тава (предварително поизцедено), прибавя се и месото, добавя се щипка сол, червен пипер и съвсем малко водичка (може от тази, в която е вряло зелето).

Пече се на силна фурна до оставане ястието на мазнина.

Киселото зеле на фурна с пържено месо е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: