Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печен булгур със свинско от буркан

Печен булгур със свинско от буркан

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Печен булгур със свинско от буркан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • булгур - 500 г
  • лук - 1 глава кромид
  • джоджен - 3 с.л. сух
  • червен пипер - 1 1/2 с.л.
  • свинско месо - 1 буркан
  • сол
  • черен пипер
  • олио - около 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме добре булгура, изцежда ме го и го оставяме настрана. Нарязваме на ситно лука, запържваме го в повечко олио, добавяме булгура и разбъркваме добре.

Прибавяме и подправките, пак разбъркваме добре. Наливаме вода в съотношение 1:4 (булгур-вода ) и слагаме булгура в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печем около 20 мин и добавяме месото, разбъркваме. Допичаме за около още 15-20 мин.

Не трябва да пресушаваме булгура, а трябва да остане по воднист, защото след като се остави да се охлади, той поема водата и мазнината, която остава, иначе в противен случай ще стане сбит и сух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: