Начин на приготвяне
Намажете свинския бут с олио, поръсете със сол и поставете в тавичка за печене.
Долейте 1 ч.ч. топла вода и изпечете до полуготовност в загрята фурна.
Извадете парчето месо от тавата и го нарежете на филийки или на кулчета.
В тавичката добавете още вода и върнете тавата във фурната за няколко минути, докато се получи кафеникав сос.
Загрейте останалата мазнина в тиган, добавете брашното и запържете.
Добавете бульона към брашното при непрекъснато бъркане до получаването на сос. Ако сосът е гъст, добавете още малко вода.
Овкусете със сол и черен пипер.
В дълбок съд поставете месото, гъбите и полейте със соса. Поръсете с лимонов сок.
Поставете съда на котлона на тих огън и гответе няколко минути, без да бъркате.
Поднесете мезето с люти чушлета, парче лимон. Поръсете с див чесън.
Катиното Мезе по Плевенски е готово.