Начин на приготвяне
В тиган се карамелизира 1 ч.ч. захар и се изсипва в дъното на кексова форма.
Отделно в купа се чукват 4 яйца, добавят се прясното мляко (2.в.ч.), ванилията, 3 с.л. захар и се рендосва портокаловата кора. Всичкото се разбърква с миксер и се изсипва в кексовата форма.
След това в купа се чукват 3 яйца и се добавя 1 в.ч. захар. Разбиват се с миксер на пяна. След това се добавят олиото и прясното мляко. След кратко разбъркване се добавят и брашното, бакпулверът, какаото и се рендосва кората от портокал.
Сместа се разбърква добре и също се изсипва в кексовата форма върху първата смес с помощта на черпак.
Формата за кекс се слага в друга тава с топла вода.
Десертът се пече в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути, след коетoфурната се намаля на 175 градуса.
След като бъде готова, се оставя да изстине напълно, съхранява се в хладилник за няколко часа и се обръща върху тепсия.