Запечено пилешко с тиквички

19/04/2018
"Диетично и много вкусно пиле с тиквички, което да хапвате до насита без угризения "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 779
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета и се обезкостяват. Накъсват се на парчета и нареждаме в йенска тава на дъното, намазана с олио.

Измитите тиквички се режат на 3 части, а всяка част се реже на средно тънки ленти, като за пържене. Запържват се в тиган от двете страни до полуготовност колкото да се зачервят.

Поръсваме с малко сол, черен пипер и нареждаме върху месото. В тиган с загрято олио се запържва ситно нарязан пресен лук.

Доматите се почистват от ципата и с печените чушки, нарязани на парчета, се пасират на гладък сос. Овкусяваме със сол, захар, риган и босилек.

Готви се на умерен огън малко да сгъсти и заливаме продуктите в тавата. Печем в загрята фурна 180 -190 градуса около 20 минути.

Изважда се поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 10 минути да се зачерви.

Сервираме запеканката топла, поръсена със ситно нарязан магданоз. Вкусно и лесно за приготвяне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар