Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести Сладки с Шоколад и Канела

Пълнозърнести Сладки с Шоколад и Канела

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пълнозърнести Сладки с Шоколад и Канела
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 135 г, смлени
  • пълнозърнесто брашно - 165 г пшенично
  • краве масло - 130 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • кафява захар - 40 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • черен шоколад - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от всичко без шоколада. Трябва се получи гладко тесто.

Увива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30 минути.

След това се разточва на кора с дебелина 6.5 мм. Изрязват се кръгове с чаша с диаметър около 6 см, нареждат се в тава с хартия за печене, набождат се на места с вилица.

Пекат се в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

След като изстинат, се потапят в разтопен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: