Начин на приготвяне
В купа се слага маята, водата, медът и се разбърква, оставя се за 5 минути. След това се добавят яйцата и брашното със солта.
Меси се до образуване на топка и се прибавя маслото, месенето продължава докато се получи меко и гладко тесто. Разстила се на масата и се сгъва на плик, после се обръща на 90 градуса и пак се сгъва така се прави още 2-3 пъти.
Поставя се в намаслена купа и се покрива със стреч фолио, втасва 30 минути. После се сгъва пак така 2-3 пъти и отново втасва 30 минути.
След като втаса се разделя на 12 части и всяка се прави на фитил дълъг 30 см., прави се възелче и краищата се подпъхват на вътре, за да не стърчат, а да се оформи на топче.
Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго, покриват се с фолио и се оставят да втасат за около 1 час.
Намазват се с разбито яйце и се поръсват с мак. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути, до златна коричка. Охлаждат се на решетка.